eurovision.jpg

Elina Born és Stig Rästa duója nyerte az Eurovíziós Dalfesztivál 2015-ös észt válogatóját. Őket látjuk majd Bécsben ezzel a dallal.

Tetszik nekem ez a szám, talán a fúvósok és a klipp dizánja miatt van egy kis 60-as évekbeli beütése. A férfi énekes engem amúgy kicsit a 30y frontemberére Beck Zoltánra emlékeztet. A válogatón előadott győztes dal klipje itt látható.

Észtországban az Euróvíziós Dalfesztivál sokkal fontosabb esemény mint Magyarországon. Gyakorlatilag az egész országot a TV-hez köti, és mindenki számon tartja, hogy nyert már észt versenyző. Számomra az Eurovízió mindig egy nagyon szovjet dolgot volt, pedig skandináv és nyugat-európai indulók is vannak. Az esetek többségében az egész egy giccsfesztivál. Ez az észt dal azonban nem rossz.:)

Videóként nem ágyazom be, de idelinkelem az észt válogató 10 résztvevőjét. Hát ezek alapján az én ízlésem szerint messze a legjobb szám nyert:

1. “Minu päike” Luisa Värk
2. “Üle vesihalli taeva” Maia Vahtramäe
3. “Goodbye to Yesterday” Elina Born ja Stig Rästa
4. “Idiot” / Kali Briis Band
5. “Troubles” /Robin Juhkental & The Big Bangers
6. “Burning Lights” Daniel Levi
7. “Superlove” Elisa Kolk
8. “Exceptional” The Blurry Lane
9. “Unriddle Me” Elephants From Neptune
10. “This Is Our Choice” Triin Niitoja & John4

Szerző: Zsoolt  2015.02.22. 13:54 Szólj hozzá!

Címkék: Észtország Eurovíziós Dalfesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://tallinnban.blog.hu/api/trackback/id/tr207199309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása